Grillowany boczek z morelą i śliwką ETERNO

Dzisiaj zaświeciło słonko, może jeszcze zdążycie wykorzystać przepis na pyszne roladki z boczku. Bardzo proste do przyrządzenia a pyszne aż "palce lizać"! Jest to naprawdę ciekawa grillowana przekąska.

Skłaniki:
Boczek wędzony - plastry (ilość sztuk w zależności od ilości gości;))

Morela w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO - 1 słoik
Śliwka w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO - 1 słoik
Cebula



Przyrządzenie:

Odcedzić słoik Moreli i Śliwki konserwowej ETERNO - wielką zaletą tych przetworów jest to, ze owoce są bez pestek! Na każdy plaster ułożyć owoce, do smaku można dodać po cienkim plasterku cebuli (najlepiej pokrojonej w łódki). Inwencja twórcza nieograniczona, można na jednym plastrze położyć tylko śliwkę lub tylko morelę, lub wymieszać owoce. Boczek zrolować i przekłuć wykałaczką, żeby nie rozwijał się podczas grillowania. Wykałaczka pozwala też na swobodne zdejmowanie gorących roladek z grilla.
Grillować aż boczek się zarumieni - zwykle zajmuje to parę minut, dlatego ważne jest aby plastry mięsa nie były za grube, wystarczające na tyle, aby nie rozpadały się przy przyrządzaniu roladek.
Sposób podania zależy juz od Was: można schrupać same, można podać z pieczywem, z kromkami chleba z grilla, z kajzerkami, z bagietką albo dowolnie jak macie ochotę.
Smacznego



Komentarze

  1. I następna cała strona skopiowana..http://robbed72.blogspot.com/2013/07/grillowany-boczek.html

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.