Grzane wino z pomarańczami ETERNO i syropem cynamonowym




 Składniki:
czerwone wino wytrawne
Pomarańcze w syropie ETERNO
Syrop cynamonowy ETERNO
przyprawy: anyż (2 gwiazdki), ziele angielskie (3ziarna), goździki (5szt), cynamon (szczypta), przyprawa korzenna (płaska łyżeczka)





Przyrządzanie:
przelać wino do garnuszka, dodać cały słoik pomarańczy w syropie ETERNO (dodać wszystkie plastry pomarańczy i wlać cały syrop), 1/3 butelki syropu cynamonowego ETERNO, przyprawy. Doprowadzić wino do wrzenia i od razu zestawić z kuchenki (nie gotować, bo stracimy cały smak i aromat!). Przelać do szklaneczek, przełożyć pomarańcze (można je zjeść, są wspaniale nasączone winem). Pić gorące!
 Oczywiście przepis ten można dowolnie urozmaicać. My dodaliśmy Cytrynki z miodem - parę plasterków cytrynek i 3 łyżki syropu. Proponuję dodać więcej syropu jak wino jest bardzo wytrawne, żeby było wystarczająco słodkie.






Przepis tylko dla dorosłych:)
Słodziutkie, wspaniałe, przepyszne grzane wino z pomarańczami i syropem cynamonowym.
Polecam wszystkim feriowiczom, idealny relaks po całodziennym szusowaniu na nartach!

Życzymy smacznego!

Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.