Grzane piwo z cytrynkami z imbirem i syropem: malina z miodem

Na zakończenie sezonu zimowego i na rozpoczęcie weekendu przepis na grzane piwo z cytrynkami z imbirem i syropem malinowym ETERNO. Gwarantuję, że nawet Ci, którzy nie przepadają za piwem będą zachwycać się połączeniem tych smaków. Będziecie wyczuwać goryczkę piwa, kwaśny smak cytryny, ostrość imbiru i słodycz maliny i miodu. Fantazja. Idealny napój na zrelaksowanie się po całym tygodniu pracy.

Składniki:
piwo - 2 puszki lub butelka
Cytrynki z imbirem ETERNO - 1 słoik
Syrop Malina z Miodem ETERNO - 4 łyżki




Przyrządzanie:
Przelać piwo do garnka, dodać plastry cytryny i syrop imbirowy ze słoiczka. 1 słoik cytrynek z imbirem wystarczy na 1 litr piwa - ale zależy to oczywiście od tego jak bardzo cytrynowo-imbirowy smak chcemy uzyskać. Od czasu do czasu mieszając doprowadzić do wrzenia ale nie gotować. Przelać do szklanek, przełożyć plastry cytrynek. Na koniec wlać do szklanek syrop malina z miodem.

Pić oczywiście gorące. Życzymy smacznego.

Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.