Biały barszcz z chrzanem z imbirem ETERNO
Przepis na wyrazisty w smaku biały barszcz.
Żurek Winiary - 2 op
Woda
Biała kiełbasa - 6 szt
Chrzan z imbirem ETERNO - 1 słoik
Woda (zgodnie z przepisem na barszcz)
Śmietana - 1 kubek, ok. 200g
6 jajek na twardo
Podajemy na talerzu z kawałkami białej, ugotowanej wcześniej, kiełbasy oraz połówkami jajek.
Smacznego
Składniki:
Biały barszcz Winiary - 2 op.Żurek Winiary - 2 op
Woda
Biała kiełbasa - 6 szt
Chrzan z imbirem ETERNO - 1 słoik
Woda (zgodnie z przepisem na barszcz)
Śmietana - 1 kubek, ok. 200g
6 jajek na twardo
Przyrządzanie:
Ugotować w wodzie kiełbaski, pozostawić wywar do sporządzenia barszczu. Mieszamy biały barszcz i żurek (można wspomóc się blenderem). Dolewamy do gotującej się wody. Zagotowujemy i dorzucamy chrzan z imbirem - cały słoik bezpośrednio do garnka. Mieszamy, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem 10-15 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy śmietanę, wymieszaną w oddzielnym naczyniu z odrobiną barszczu.Podajemy na talerzu z kawałkami białej, ugotowanej wcześniej, kiełbasy oraz połówkami jajek.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.