Biały barszcz z chrzanem z imbirem ETERNO

Przepis na wyrazisty w smaku biały barszcz.

Składniki:

Biały barszcz Winiary - 2 op.
Żurek Winiary - 2 op
Woda
Biała kiełbasa - 6 szt
Chrzan z imbirem ETERNO - 1 słoik
Woda (zgodnie z przepisem na barszcz)
Śmietana - 1 kubek, ok. 200g
6 jajek na twardo

Przyrządzanie:

Ugotować w wodzie kiełbaski, pozostawić wywar do sporządzenia barszczu. Mieszamy biały barszcz i żurek (można wspomóc się blenderem). Dolewamy do gotującej się wody. Zagotowujemy i dorzucamy chrzan z imbirem - cały słoik bezpośrednio do garnka. Mieszamy, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem 10-15 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy śmietanę, wymieszaną w oddzielnym naczyniu z odrobiną barszczu.
Podajemy na talerzu z kawałkami białej, ugotowanej wcześniej, kiełbasy oraz połówkami jajek.
Smacznego

Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.