Generalski antrykot z kurczaka z morelą i śliwką ETERNO

Przysmak generała - wyśmienity antrykot z delikatnie słodko - kwaśnymi dodatkami.

Składniki:

 

 

Przyrządzanie:

Rozbić kotlety, przyprawić delikatnie solą i pieprzem, dosyć obficie curry. Możecie wykorzystać gotową mieszankę przypraw do kurczaka. Rozgrzać patelnię z olejem. Na mocno rozgrzanej patelni szybko przesmażyć kurczaka z obu stron. Zmniejszyć ogień, ułożyć na kotlecie posiekane owoce ze słoiczka: śliwki i morele, przykryć pokrojonym w plastry żółtym serem. Dolać na patelnię parę łyżeczek każdego z sosów ze słoika: po moreli i śliwkach. Przykryć i zostawić na 3-5 minut (do momentu rozpuszczenia sera na kotlecie). Przybrać dowolnie, podawać z pieczonymi ziemniaczkami.

Smacznego


Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.