Generalski antrykot z kurczaka z morelą i śliwką ETERNO
Przysmak generała - wyśmienity antrykot z delikatnie słodko - kwaśnymi dodatkami.
Składniki:
- filet z kurczaka - 2 szt
- Morele konserwowe ETERNO - 1 słoik
- Śliwki konserwowe ETERNO - 1 słoik
- Żółty ser - gouda - 20dag
- przyprawy: sól, pieprz, curry
- olej do smażenia
Przyrządzanie:
Rozbić kotlety, przyprawić delikatnie solą i pieprzem, dosyć obficie curry. Możecie wykorzystać gotową mieszankę przypraw do kurczaka. Rozgrzać patelnię z olejem. Na mocno rozgrzanej patelni szybko przesmażyć kurczaka z obu stron. Zmniejszyć ogień, ułożyć na kotlecie posiekane owoce ze słoiczka: śliwki i morele, przykryć pokrojonym w plastry żółtym serem. Dolać na patelnię parę łyżeczek każdego z sosów ze słoika: po moreli i śliwkach. Przykryć i zostawić na 3-5 minut (do momentu rozpuszczenia sera na kotlecie). Przybrać dowolnie, podawać z pieczonymi ziemniaczkami.Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.