Sosy chrzanowe do mięs i wędlin z chrzanami smakowymi ETERNO
Przepis na 2 różne sosy:
Składniki:
- Chrzan z Żurawiną ETERNO - 1 słoik
- Chrzan z Imbirem ETERNO - 1 słoik
- Jogurt naturalny - 2 opakowania
- Majonez 2 łyżki
Przyrządzanie:
Sos chrzanowo - imbirowy
Przełożyć chrzan z imbirem ze słoika do miseczki. Dodać kubek jogurtu naturalnego oraz łyżkę majonezu. Wszystko dokładnie wymieszać. Do smaku można dodać drobno posiekane jajko na twardo lub posiekaną natkę pietruszki.Sos chrzanowo - żurawinowy
Przełożyć chrzan z żurawiną ze słoika do miseczki i dokładnie wymieszać aby połączyć składniki. Dodać kubek jogurtu naturalnego oraz łyżkę majonezu. Wszystko dokładnie wymieszać. W zależności od tego ile dodamy jogurtu uzyskamy różna konsystencję: im więcej tym bardziej rzadki.Podawać w sosjerkach. Wspaniała przystawka na świąteczny stół. Sosami polewać mięsa, wędliny, pieczenie oraz pieczoną lub gotowaną białą kiełbaskę. Idealnie nadaje się do jajek oraz do sporządzania sosów do sałatek.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.