Wielkanocne faszerowane jajka z przysmakami ETERNO

Faszerowane jajka na 3 sposoby z dodatkiem odpowiednio: ketchupu morelowego, chrzanu z imbirem i chrzanu z żurawiną. Idealne urozmaicenie świątecznego stołu.

Składniki podstawowe:
  1. gotowane jajka - 30szt
  2. koperek - mały pęczek
  3. natka pietruszki - mały pęczek
  4. pieczarki - 70dag
  5. cebula - 1 duża lub 2 małe

Podstawowe dodatki do sporządzenia masy:
  1. Ketchup Morelowy ETERNO
  2. Chrzan z Imbirem ETERNO
  3. Chrzan z Żurawiną ETERNO
uwaga: dzięki tym dodatkom nie trzeba przyprawiać masy.  Od razu po wymieszaniu z przysmakami farsz uzyskuje idealny, wyrazisty smak.

Dodatki opcjonalnie:
  1. wędzony łosoś
  2. szynka gotowana
  3. starty żółty ser

Dodatkowe przetwory do ozdoby:
Morela z Żurawiną ETERNO
Śliwki w delikatnej zalewie słodko-kwaśnej ETERNO



 









Przyrządzanie:
Ugotować jajka na twardo, pokroić na połówki. Łódki z białek ułożyć na półmisku, żółtka umieścić w misce, rozgnieść widelcem lub posiekać na drobno.
Udusić posiekane na drobną kostkę pieczarki z cebulą, przyprawić odrobiną soli i pieprzu.
Wymieszać masę z żółtek z uduszonymi pieczarkami, dodać natkę pietruszki, koperek i szczypior. Podzielić na 3 części i do każdej z nich dodać  odpowiednie dodatki:
1. Ketchup Morelowy połączyć z jedną częścią masy, dodać pokrojoną w kostkę szynkę.
2. Chrzan z imbirem połączyć z drugą częścią masy, dodać pokrojonego łososia.
3. Chrzan z żurawiną połączyć z trzecią częścią masy, dodać starty żółty ser.
Gotowe masy układać na białka, rozprowadzić po całej połówce. Dowolnie ozdobić, np. morelami w zalewie słodko - kwaśnej ETERNO.

Smacznego.













Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.