Poncz cytrusowy z owocami ETERNO

wiadomo: Dozwolone od lat osiemnastu:)
Różne są przepisy na przyrządzanie ponczu: zaczynając od składników kończąc na sposobie podania: na ciepło lub zimno. My oczywiście wybieramy tą drugą wersję, jako świetny napój na letnie upały. Polecamy na imprezy, podany efektownie w wazie ma wiele funkcji: jest ozdobą stołu, jest lekkim, orzeźwiającym napojem alkoholowym, a dodatkowo uwalnia gospodarza od ciągłego pilnowania "pustych szklaneczek", bo dzięki samoobsłudze ma większą swobodę i więcej czasu dla gości. Taki napój jest naprawdę wygodny.
W dodatku, dzięki przetworom owocowym ETERNO można go bardzo szybko przyrządzić, w zasadzie bez zbędnych przyrządów kuchennych (zaoszczędzacie na 'bałaganie' kuchennym), bez dodatkowych przypraw i bez nieustannego doprawiania i dosładzania - wystarczy wrzucić owoce ze słoiczka i wlać syrop.

Składniki:

Przyrządzanie: 

Do wazy wlać wodę mineralną, przełożyć plastry owoców ze słoików: pomarańcze, limonki i CYTRYNY. Dolać wódkę, wymieszać, wrzucić kostki lodu. Można dowolnie ozdobić, np.: listkami mięty.




Komentarze

  1. Poncz rewelacja. Pomysły rewelacja. Blog rewelacja!!!!Już się rozgościłam z największa przyjemnością. Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo dziękujemy, jest nam bardzo bardzo miło.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.