Przepyszne rożki z kurczakiem i ketchupem morelowym

Świetna przekąska, przygotowuje się bardzo szybko i łatwo. Rożki są wyśmienite i w zasadzie nadają się nawet do podania na obiad.

Składniki:

Przyrządzanie:

Przygotować wcześniej pierś kurczaka (tak jak na kotlety) - rozbić, przybarwić. Przyprawy dobierzcie według uznania, tak jak lubicie. Ja użyłam tylko soli i pieprzu, bo cały smak nadaje ketchup morelowy.

 

Pokroić w kwadraty ciasto francuskie. Układać na każdym z nich umytą i osuszona pieczarkę (bez nóżki), każdą pieczarkę wyłożyć ketchupem morelowym. Na wierzch układać kawałki kurczaka.


Zawinąć ciasto francuskie, tak aby całe się skleiło. Ułożyć na blasze. Zetrzeć na tarce żółty ser i posypać rożki.


Wstawić do nagrzanego do 180st.C. pieca na około 20 minut. Obserwować, żeby nie przypalić ciasta.

Podawać ciepłe, można podać z sałatką lub innymi dodatkami. My jedliśmy z naszymi Ognistymi Pomidorkami i było wspaniałe.

Aha, i rożki smakują nawet jak już są chłodne. Wiem, bo sama sprawdziłam :)

Polecam i życzę smacznego!


Przepis dodajemy do akcji: 
Pierś z kurczaka na różne sposoby
bo to jest naprawdę smakowity sposób podania :)

 


Komentarze

  1. morelowy ketchup! o! ^^ brzmi pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki za udział w akcji!

    Wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. O rany ..ślinka cieknie..z chęcią bym wypróbowała..ale takiego ketchupu nigdzie nie widziałam..

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.