Wypasiony obiad: kotlet z rożkami francuskimi

Wcześniej podawałam przepis na: Przepyszne rożki francuskie z kurczakiem.
Dzisiaj chciałam pokazać odmianę rożków, które będą dodatkiem do pożywnego obiadu. Przepis jest identyczny, poza tym, że nie dodaję do rożków mięsa z piersi kurczaka, bo rożki są dodatkiem do kotletów. Idealna opcja dla wszystkich, którym przejadły się ziemniaki albo po prostu miła odmiana i urozmaicenie obiadu.

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • pierś kurczaka 
  • pieczarki
  • Ketchup Morelowy ETERNO
  • żółty ser
  • ewentualnie warzywa do przyrządzenia sałatki

Przyrządzanie:

Pokroić w kwadraty ciasto francuskie. Układać na każdym z nich umytą i osuszona pieczarkę (bez nóżki), każdą pieczarkę posmarować obficie ketchupem morelowym. 
Zawinąć ciasto francuskie, tak aby całe się skleiło. Ułożyć na blasze. Zetrzeć na tarce żółty ser i posypać rożki.
Piec około 20 minut w temperaturze 180 st. Zaglądać do piekarnika, żeby nie przypalić ciasta francuskiego.
Kotlety smażymy tradycyjnie. W czasie pieczenia rożków możemy przygotować dowolną sałatkę. Ja dodałam ogórki konserwowe.

smacznego - smacznego - smacznego

to już nasz kolejny sposób na pierś kurczaka, dlatego dodajemy do akcji:

Pierś z kurczaka na różne sposoby

 

*****

jeść trzeba codziennie, najlepiej 5xdziennie, 
więc po kolei zgłaszam przepis do akcji:

Kuchnia 24/7
na obiad
 

 

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.