Kurczak w galarecie z chrzanem z imbirem na kolację

Przepyszna przekąska w postaci wspaniałej, delikatnej galaretki z kawałków kurczaka, podanej z chrzanem z imbirem. Bardzo dobre, można jeść samo (jeśli jesteście na diecie) albo ze świeżym pieczywem, mniam mniam...

Składniki:

  • udko kurczaka
  • włoszczyzna: marchewka, pietruszka, por, seler
  • przyprawy: sól, pieprz (lub inne jakie lubicie)
  • żelatyna
jako dodatek:

Przyrządzanie:

Zalać udko kurczaka wodą, dodać do smaku włoszczyznę, oraz przyprawy: całe ziarnka pieprzu, sól, jak lubicie to inne przyprawy, np: wegetę. Ugotować udko - gotujemy tak jak rosół. Po ugotowaniu oddzielamy mięso, wkładamy do miseczki. Wywar odcedzamy na bardzo drobnym sitku (a nawet przez gazę - wtedy jest idealnie klarowny), dodajemy żelatynę i zalewamy kawałki kurczaka. Schładzamy, podajemy z chrzanem z imbirem. Pyszne połączenie delikatnej galarety z ostrym chrzanem, idealnie się uzupełniają.

Smacznego!

*****

jeść trzeba codziennie, najlepiej 5xdziennie, 
więc po kolei zgłaszam przepis do akcji:

Kuchnia 24/7
na kolację
 

 

Komentarze

  1. Uwielbiam takiego w galarecie kurczaka,indyka i właśnie z chrzanem. Muszę zrobić! Dawno nie było!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.