Kaszka manna z syropem z hibiskusem

Smak dzieciństwa, który warto przypomnieć, bo to zdrowe śniadanie dla całej rodziny.
Mnie tak posmakowało, że mogłabym jeść częściej i to np. jako deser.

Składniki:

Przyrządzanie:

 Zagotować mleko, dodać kaszkę mannę , energicznie mieszając, żeby nie zbiła się w grudki. Zmniejszyć temperaturę i cały czas mieszając poczekać, aż kaszka zgęstnieje. Przelać do miseczek. Poczekać, aż trochę wystygnie. Posypać borówkami i polać do smaku syropem.
Możecie urozmaicać smak kaszki dodając inne, sezonowe owoce, np. truskawki albo własnoręcznie zebrane poziomki. A jeszcze więcej smaków gwarantuje dodanie różnych syropów ETERNO.
SMACZNEGO

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.