Muffinki truskawkowo - migdałowe

Składniki:

Muffinki:

150g masła
150g cukru
1 torebka cukru waniliowego
2 jajka
150g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki mleka
konfitura ETERNO - Truskawki z Migdałami i Amaretto

Na wierzch:

200g mascarpone
konfitura ETERNO - Truskawki z Migdałami i Amaretto
pokruszone migdały

foremka na 12 sztuk, papilotki


Przyrządzanie:

Masło utrzeć na puch - pamiętajcie, żeby składniki na ciasto miały  temperaturę pokojową. Do utartego masła dodać cukier i utrzeć na gładko, dalej dodać pojedynczo jajka, utrzeć. Do masy dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko.
Dokładnie utartą masę wylać na spód foremek, dodać konfiturę i dopełnić ciastem do 2/3 wysokości papilotek.
Wstawić do nagrzanego do 190 st.C piekarnika i piec 15 minut. Wyjąć i ostudzić.
Przygotować masę: wymieszać bardzo delikatnie serek mascarpone z konfiturą ETERNO - Truskawki z Migdałami i Amaretto na gładką masę i udekorować nimi upieczone i ostudzone babeczki.
Na koniec posypać migdałami.


Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.