Przekąski na świąteczny stół


Świetne dodatki na świąteczny stół. Przekąski ETERNO będą idealnym uzupełnieniem dań głównych: mięs, pieczeni, ryb. Mogą być również dodatkiem do sałatek.
Ostatnio wszystkie wyłożyłam do kieliszków, przez co były nie tylko pysznym dodatkiem, ale również wspaniałą ozdobą imprezowego stołu. Są idealne do dań zimnych, ale również do ciepłych.
Chrzan z żurawiną
- wspaniałe połączenie ostrego smaku chrzanu
 z lekko słodko-kwaśną żurawiną. 
Diabelski smak chrzanu połączony z anielską żurawiną.






Grillowy rarytas - Egzotyczne zestawienie słodkich owoców: moreli i żurawiny z
oliwkami i kaparami, doprawione ostrą papryczką chili połączone z oryginalnymi smakami.
Występuje w czterech smakach: grillowy rarytas, grillowy rarytas z czarnymi oliwkami, grillowy rarytas z czosnkiem, grillowy rarytas z imbirem. Wszystkie polecamy do mięs, do pieczeni.

Ogniste pomidorki - koktajlowe pomidorki połączone z papryczką chili 
w zalewie słodko - kwaśnej. 
Pikantny dodatek do pieczeni, 
pasztetów, dziczyzny. 

 Morele z żurawiną 
- słodkie morele z kwaskową żurawiną zamarynowane w słodko-kwaśnej zalewie. Idealny dodatek do serów, wędlin. 

Uwielbiam zwłaszcza z pleśniowymi serami. Nie może zabraknąć ich na desce serowej! 


Śliwki w zalewie słodko - kwaśnej - to jest prawdziwy rarytas, perełka wśród przekąsek. Jeśli pamiętacie takie w spiżarni u swojej babci, to wiecie o co chodzi. Takie są właśnie śliwki ETERNO - przyrządzane według tradycyjnej receptury, bez pestek, w delikatnej słodko - kwaśnej zalewie, twardziutkie, a nie rozmoczone, rozmemłane owoce! Idealny dodatek do mięs, wędlin, najlepsze do domowych pasztetów. Przepis na nie ma ze 100 lat i nie ma sobie równego!

Jeśli szukacie ciekawych dodatków na stół, takich, dzięki którym zaskoczycie swoich gości, to polecam wszystkie przekąski ETERNO.



Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.