Owsianka z powidłami śliwkowymi

Znajoma ostatnio sprzedała mi pomysł na owsiankę w zimowej odsłonie. Latem, wiadomo, dodajemy świeże owoce, czasem bakalie, a jak nie mamy takich dodatków pod ręką to okazuje się, że powidła śliwkowe mogą zastąpić wszystkie dodatki. Taka owsianka zjedzona ranem dodaje nam sił i wigoru na cały dzień.

Ilość: 1 porcja

Czas: 10 minut

Trudność: łatwe



Składniki:


Przyrządzanie.

1. Wsypać płatki do garnuszka
2. Zalać mlekiem

3. Zagotować, zmniejszyć temperaturę i gotować parę minut, aż płatki napęcznieją, mleko trochę odparuje a owsianka zgęstnieje

4. Przełożyć do talerza

5. Dodać powideł do smaku, ja dodałam ok. 3 łyżeczki


SMACZNEGO
 

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.