Faszerowany pomidor z łososiem i Żurawiną z Pigwą ETERNO
Składniki:
- Pomidor - średnie 3 sztuki
- Łosoś wędzony - 300 g
- Cebula - 1szt mała
- Szczypiorek
- Żurawina z Pigwą ETERNO - 1 słoik
- Majonez - 2 łyżki
- Natka pietruszki (do ozdoby)
Przyrządzanie:
Odciąć wierzch pomidora i zostawić do dekoracji. Delikatnie wydrążyć pomidora, najlepiej jak są nie za duże pomidory to można przygotować więcej porcji. Do miski wrzucić pokrojonego łososia, pokrojoną drobno cebulę i szczypiorek. Dodać odcedzoną żurawinę z pigwą, wydrążony środek pomidora. Posypać natką, dodać odrobinę do smaku przyprawy: sól i pieprz. Wymieszać wszystko razem z majonezem. Układać w środku pomidora, przykryć odciętym wierzchem.SMACZNEGO
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.