Faszerowany pomidor z łososiem i Żurawiną z Pigwą ETERNO

Składniki:

  • Pomidor - średnie 3 sztuki
  • Łosoś wędzony - 300 g
  • Cebula - 1szt mała
  • Szczypiorek 
  • Żurawina z Pigwą ETERNO  - 1 słoik
  • Majonez - 2 łyżki
  • Natka pietruszki (do ozdoby)

Przyrządzanie:

Odciąć wierzch pomidora i zostawić do dekoracji. Delikatnie wydrążyć pomidora, najlepiej jak są nie za duże pomidory to można przygotować więcej porcji.  Do miski wrzucić pokrojonego łososia, pokrojoną drobno cebulę i szczypiorek. Dodać odcedzoną żurawinę z pigwą, wydrążony środek pomidora. Posypać natką, dodać odrobinę do smaku przyprawy: sól i pieprz. Wymieszać wszystko razem z majonezem. Układać w środku pomidora, przykryć odciętym wierzchem.

SMACZNEGO



Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.