Cukiniowe pyszne placki
Pyszne placuszki do których smak idealnie uzupełniają wyśmienite dodatki: Ogniste pomidorki i Ketchup Morelowy.
Zielenina: natka pietruszki (3 gałązki), bazylia (3listki)
Mąka - 4 łyżki
Jajka - 3szt.
Cebula - 1szt., czosnek 1 ząbek
Przyprawy: sól, pieprz
Olej rzepakowy
Ogniste pomidorki ETERNO
Wymieszać dokładnie, w razie potrzeby dodać mąki, żeby ciasto nie było za rzadkie.
Dodać przyprawy według uznania.
Podawać ciepłe z pomidorkami i posmarowane ketchupem morelowym.
Składniki:
Cukinia - 2sztZielenina: natka pietruszki (3 gałązki), bazylia (3listki)
Mąka - 4 łyżki
Jajka - 3szt.
Cebula - 1szt., czosnek 1 ząbek
Przyprawy: sól, pieprz
Olej rzepakowy
Dodatki:
Ketchup morelowy ETERNOOgniste pomidorki ETERNO
Przyrządzanie:
Zetrzeć cukinię, dodać posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek. Wbić jajka , dodać mąkę, przyprawy. Dodać posiekaną natkę pietruszki i bazylię.Wymieszać dokładnie, w razie potrzeby dodać mąki, żeby ciasto nie było za rzadkie.
Dodać przyprawy według uznania.
Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni.
Podawać ciepłe z pomidorkami i posmarowane ketchupem morelowym.
SMACZNEGO
p.s. jak widać można jeść nawet bez żadnych sztućców. Wystarczy posmarować placek Ketchupem Morelowym,
złożyć i zajadać.
Pycha :)
Obłędne!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuń