Cukiniowe pyszne placki

Pyszne placuszki do których smak idealnie uzupełniają wyśmienite dodatki: Ogniste pomidorki i Ketchup Morelowy.

Składniki:

Cukinia - 2szt
Zielenina: natka pietruszki (3 gałązki), bazylia (3listki)
Mąka - 4 łyżki
Jajka - 3szt.
Cebula - 1szt., czosnek 1 ząbek
Przyprawy: sól, pieprz
Olej rzepakowy

Dodatki:

Ketchup morelowy ETERNO
Ogniste pomidorki ETERNO

 

Przyrządzanie:

Zetrzeć cukinię,  dodać posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek. Wbić jajka , dodać mąkę, przyprawy. Dodać posiekaną natkę pietruszki i bazylię.



Wymieszać dokładnie, w razie potrzeby dodać mąki, żeby ciasto nie było za rzadkie.
Dodać przyprawy według uznania.



Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni.

Podawać ciepłe z pomidorkami i posmarowane ketchupem morelowym.

SMACZNEGO


p.s. jak widać można jeść nawet bez żadnych sztućców. Wystarczy posmarować placek Ketchupem Morelowym, 
złożyć i zajadać.
Pycha :)

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.