Przepyszne rożki z kurczakiem i ketchupem morelowym
Świetna przekąska, przygotowuje się bardzo szybko i łatwo. Rożki są wyśmienite i w zasadzie nadają się nawet do podania na obiad.
Pokroić w kwadraty ciasto francuskie. Układać na każdym z nich umytą i osuszona pieczarkę (bez nóżki), każdą pieczarkę wyłożyć ketchupem morelowym. Na wierzch układać kawałki kurczaka.
Zawinąć ciasto francuskie, tak aby całe się skleiło. Ułożyć na blasze. Zetrzeć na tarce żółty ser i posypać rożki.
Wstawić do nagrzanego do 180st.C. pieca na około 20 minut. Obserwować, żeby nie przypalić ciasta.
Podawać ciepłe, można podać z sałatką lub innymi dodatkami. My jedliśmy z naszymi Ognistymi Pomidorkami i było wspaniałe.
Aha, i rożki smakują nawet jak już są chłodne. Wiem, bo sama sprawdziłam :)
Składniki:
- ciasto francuskie
- pierś kurczaka
- pieczarki
- Ketchup Morelowy ETERNO
- żółty ser
Przyrządzanie:
Przygotować wcześniej pierś kurczaka (tak jak na kotlety) - rozbić, przybarwić. Przyprawy dobierzcie według uznania, tak jak lubicie. Ja użyłam tylko soli i pieprzu, bo cały smak nadaje ketchup morelowy.Pokroić w kwadraty ciasto francuskie. Układać na każdym z nich umytą i osuszona pieczarkę (bez nóżki), każdą pieczarkę wyłożyć ketchupem morelowym. Na wierzch układać kawałki kurczaka.
Zawinąć ciasto francuskie, tak aby całe się skleiło. Ułożyć na blasze. Zetrzeć na tarce żółty ser i posypać rożki.
Wstawić do nagrzanego do 180st.C. pieca na około 20 minut. Obserwować, żeby nie przypalić ciasta.
Podawać ciepłe, można podać z sałatką lub innymi dodatkami. My jedliśmy z naszymi Ognistymi Pomidorkami i było wspaniałe.
Aha, i rożki smakują nawet jak już są chłodne. Wiem, bo sama sprawdziłam :)
Polecam i życzę smacznego!
Przepis dodajemy do akcji:
Pierś z kurczaka na różne sposoby
bo to jest naprawdę smakowity sposób podania :)
morelowy ketchup! o! ^^ brzmi pysznie!
OdpowiedzUsuńDzięki za udział w akcji!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie!
O rany ..ślinka cieknie..z chęcią bym wypróbowała..ale takiego ketchupu nigdzie nie widziałam..
OdpowiedzUsuń