Śledź egzotyczny
Zaskakujące połączenie, ale jakże pyszne. Morele słodko - kwaśne i ogniste pomidorki połączone ze śledziami. Na prawdę pyszne :)
Morele z żurawiną ETERNO
Ogniste pomidorki ETERNO
Gotowe. Podawać ze świeżym pieczywem.
Składniki:
Śledź matias - filetyMorele z żurawiną ETERNO
Ogniste pomidorki ETERNO
Przyrządzanie:
Śledzie namoczyć (co najmniej godzinę). Wyjąć z wody, osuszyć (np. ręcznikiem papierowym),pokroić w paski. Dodać odcedzone owoce ze słoików: morele z żurawiną i pomidorki. Najlepiej pokroić morele i pomidorki, żeby nie były za duże w stosunku do śledzi. Popieprzyć, dodać ewentualnie inne przyprawy według upodobań. dodać drobno pokrojona małą cebulkę. Wymieszać.Gotowe. Podawać ze świeżym pieczywem.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.