Naleśniki z konfiturą rabarbarowo-truskawkową

Naleśniki:

mleko - 1 szklanka
woda - 1 szklanka
mąka - 1,5 szklanki
jajka - 2 szt.
Wymieszać składniki, najlepiej w mikserze. Usmażyć. Ja smażę na odrobinie oleju rzepakowego. Najlepiej grubsze placki, ponieważ będziemy dawać dużo dodatków.

Dodatki:

Masa serowa: wymieszany ser biały ze śmietana i cukrem
Bita śmietana
Konfitura rabarbarowo - truskawkowa ETERNO

Smarujemy placek masą serową, zwijamy w rulon. Polewamy bitą śmietaną, dodajemy na wierzch konfiturę rabarbarowo - truskawkową, która idealnie uzupełnia smaki: łączy się ze słodką masą serową a lekko kwaśnym smakiem orzeźwia i przełamuje słodycz pozostałych dodatków. Pyszne. Palce lizać!
Smacznego!

Tradycyjne, babcine naleśniki urozmaicone dodatkami dodajemy do akcji:

Naleśnikowe wariacje, na śniadanie, obiad i kolacje

Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.