Naleśniki z konfiturą rabarbarowo-truskawkową
Naleśniki:
mleko - 1 szklankawoda - 1 szklanka
mąka - 1,5 szklanki
jajka - 2 szt.
Wymieszać składniki, najlepiej w mikserze. Usmażyć. Ja smażę na odrobinie oleju rzepakowego. Najlepiej grubsze placki, ponieważ będziemy dawać dużo dodatków.
Dodatki:
Masa serowa: wymieszany ser biały ze śmietana i cukremBita śmietana
Konfitura rabarbarowo - truskawkowa ETERNO
Smarujemy placek masą serową, zwijamy w rulon. Polewamy bitą śmietaną, dodajemy na wierzch konfiturę rabarbarowo - truskawkową, która idealnie uzupełnia smaki: łączy się ze słodką masą serową a lekko kwaśnym smakiem orzeźwia i przełamuje słodycz pozostałych dodatków. Pyszne. Palce lizać!
Smacznego!
Tradycyjne, babcine naleśniki urozmaicone dodatkami dodajemy do akcji:
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.