Rożki francuskie z konfiturą wieloowocową ETERNO
Składniki:
Ciasto francuskie - 1 gotowe opakowanie (w rulonie)
Konfitura wieloowocowa ETERNO - 1 słoik
Przygotowanie:
Ciasto francuskie - 1 gotowe opakowanie (w rulonie)
Konfitura wieloowocowa ETERNO - 1 słoik
Przygotowanie:
Rozwijamy delikatnie ciasto. Kroimy w prostokąty. Na wierzchu układamy konfiturę wieloowocową ETERNO.
Zwijamy rogi ciasta. Układamy na blasze, wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 15 miut w temp. 220st. - do momentu, aż zarumieni się ciasto.
Możemy formować dowolne kształty, bardzo fajne danie do zabawy z dziećmi. Nasze skarby będą miały frajdę z wymyślania kształtów pysznych ciasteczek, będą zadowolone z pomocy w kuchni, a my będziemy dumni z naszych pociech. Uwierzcie, takie drobne prace procentują na przyszłość.
W każdym bądź razie deser ten jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Wystarczy, że mamy gotowe ciasto w lodówce, a nie zaskoczy nasz żaden niezapowiedziany gość.
Smacznego! * Miłej zabawy * Smacznego!
Bardzo fajny deser :) Nie chciałabyś go dodać do konkursu na moim blogu na przepis na deser? Do wygrania jest piekarnik i weekend dla 2 osób w Warszawie. Możesz w sumie dodać 3 różne desery, ale w osobnych komentarzach. Mam nadzieję, że nie pogniewasz się, że dodaję link - najwyżej usuń ten komentarz :)
OdpowiedzUsuńhttp://gotowaniecieszy.blox.pl/2011/09/Konkurs.html
Pozdrawiam :)
podane tak pięknie kolorowo!
OdpowiedzUsuń