Ciasteczka z konfiturą wieloowocową ETERNO
Dzisiaj zrobiliśmy sobie na śniadanie fantastyczne ciasteczka z konfiturą wieloowocową a do tego pyszne kakao (odmiana, bo zazwyczaj króluje herbata).
W listopadzie przychodzą nam pomysły na same słodkości, ale cóż, przynajmniej łatwiej jest znieść coraz chłodniejsze dni.
Składniki:
ciasto francuskie
konfitura wieloowocowa ETERNO
kakao
mleko
Przyrządzanie:
Ciasto francuskie kroimy na kawałki lub wyciskami krążki szklanką. Na jednym kawałku kładziemy łyżeczkę konfitury. Przykrywamy drugim kawałkiem i sklejamy brzegi. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez około 15 minut. W tym czasie przyrządzamy kakao. I w krótkim czasie mamy przepyszne śniadanie lub podwieczorek.
Ciastek można narobić więcej, i w razie potrzeby podania podgrzać przez parę minut w piekarniku.
W listopadzie przychodzą nam pomysły na same słodkości, ale cóż, przynajmniej łatwiej jest znieść coraz chłodniejsze dni.
Składniki:
ciasto francuskie
konfitura wieloowocowa ETERNO
kakao
mleko
Przyrządzanie:
Ciasto francuskie kroimy na kawałki lub wyciskami krążki szklanką. Na jednym kawałku kładziemy łyżeczkę konfitury. Przykrywamy drugim kawałkiem i sklejamy brzegi. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez około 15 minut. W tym czasie przyrządzamy kakao. I w krótkim czasie mamy przepyszne śniadanie lub podwieczorek.
Ciastek można narobić więcej, i w razie potrzeby podania podgrzać przez parę minut w piekarniku.
Smacznego!
lubię, gdy ciasto francuskie tak ładnie rośnie!
OdpowiedzUsuń