Lody czekoladowe z konfiturą pomarańczową ETERNO

Połączenie smaków słodyczy czekolady ze świeżością pomarańczy jest wyśmienitym pomysłem na przyrządzenie wspaniałego deseru. Dodatkowo urozmaiciliśmy nasz przepis egzotycznymi, innowacyjnymi miseczkami, które urozmaicą stół i zaskoczą gości. Możliwości wykorzystania NATURY są nieograniczone, wszystko zależy od naszej fantazji kulinarnej albo potrzeby. 

Składniki:

Świeże pomarańcze - 1 szt na 2 osoby
Lody czekoladowe
Konfitura pomarańczowa ETERNO

Przyrządzanie:

Jeżeli chcecie wykorzystać pomysł na oryginalne, pomarańczowe miseczki, to w pierwszej kolejności proponujemy przyrządzić zdrowy i przepyszny sok pomarańczowy.
W tym celu należy przeciąć pomarańcze na pół i przy pomocy wyciskarki wycisnąć sok, tak aby nie zniszczyć skóry pomarańczy. Skórki wstawić do zamrażalnika na co najmniej 3 godziny, a możecie zrobić sobie zapasy i przy każdej okazji robienia soków odkładać skórki pomarańczy do dalszego wykorzystania.
Oczywiście jak bardzo Wam się spieszy, albo mamy niezapowiedzianych gości, a nie przygotowaliśmy się wcześniej, to mogą być świeże pomarańczowe miseczki, ale takie mrożone mają jeszcze dodatkową funkcje: lody dłużej są zmrożone.
Jak mamy już zmrożone skórki to w ekspresowym czasie przyrządzamy deser: do miseczek włożyć lody czekoladowe i polać konfiturą pomarańczową ETERNO.
Dowolnie ozdobić i jeść ze smakiem.

Polecamy i życzymy smacznego.





Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.