Łosoś w cieście francuskim z morelami


Składniki:

 

Przyrządzanie:

Rozłożyć ciasto francuskie, pokroić w kwadraty.
Ułożyć na nim kawałek łososia. Posmarować go serkiem, na wierzchu ułożyć odcedzone i pokrojone w paski morele ETERNO.

Zawinąć ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200 st.C. przez około 15 minut.


Smacznego!
Rozgrzewające, zimowe danie z norweskiego wędzonego łososia dodajemy do akcji:
Łosoś norweski na jesienno-zimową rozgrzewkę 
(chociaż wyśmienicie smakuje na zimno!)
 

Komentarze

  1. bardzo podoba mi się ten przepis :)
    pozdrawiam,
    szana :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.