Muffinki z figą z makiem

Składniki:

Muffinki:

150g masła
150g cukru
1 torebka cukru waniliowego
2 jajka
150g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki mleka
konfitura ETERNO - CARSKA Figa z Makiem

Na wierzch:

konfitura ETERNO - CARSKA Figa z Makiem


foremka na 12 sztuk, papilotki



Przyrządzanie:

Masło utrzeć na puch - pamiętajcie, żeby składniki na ciasto miały  temperaturę pokojową. Do utartego masła dodać cukier i utrzeć na gładko, dalej dodać pojedynczo jajka, utrzeć. Do masy dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko.
Dokładnie utartą masę wylać na spód foremek, dodać konfiturę i dopełnić ciastem do 2/3 wysokości
Wstawić do nagrzanego do 190 st.C piekarnika i piec 15 minut. Wyjąć i ostudzić.
Na koniec wysmarować konfiturą CARSKĄ upieczone i ostudzone babeczki.
Na koniec możesz dowolnie udekorować.
papilotek.

Ten przepis można dowolnie modyfikować, wystarczy wybrać inną konfiturę ETERNO i za każdym razem możesz się cieszyć nowym, wyśmienitym smakiem.

SMACZNEGO!

Komentarze

  1. ooo figa z makiem! hihihihi ciekawe połączenie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają obłędnie!! takie dopieszczone ;D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.