Muffinki z figą z makiem
Składniki:
Muffinki:
150g masła150g cukru
1 torebka cukru waniliowego
2 jajka
150g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki mleka
konfitura ETERNO - CARSKA Figa z Makiem
Na wierzch:
konfitura ETERNO - CARSKA Figa z Makiemforemka na 12 sztuk, papilotki
Przyrządzanie:
Masło utrzeć na puch - pamiętajcie, żeby składniki na ciasto miały
temperaturę pokojową. Do utartego masła dodać cukier i utrzeć na gładko,
dalej dodać pojedynczo jajka, utrzeć. Do masy dodać mąkę, proszek do
pieczenia i mleko.
Dokładnie utartą masę wylać na spód foremek, dodać konfiturę i dopełnić ciastem do 2/3 wysokości Wstawić do nagrzanego do 190 st.C piekarnika i piec 15 minut. Wyjąć i ostudzić.
Na koniec wysmarować konfiturą CARSKĄ upieczone i ostudzone babeczki.
Na koniec możesz dowolnie udekorować.
papilotek.
Ten przepis można dowolnie modyfikować, wystarczy wybrać inną konfiturę ETERNO i za każdym razem możesz się cieszyć nowym, wyśmienitym smakiem.
SMACZNEGO!
ooo figa z makiem! hihihihi ciekawe połączenie :D
OdpowiedzUsuńwyglądają obłędnie!! takie dopieszczone ;D
OdpowiedzUsuń