Muffinki truskawkowo - migdałowe
Składniki:
Muffinki:
150g masła150g cukru
1 torebka cukru waniliowego
2 jajka
150g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki mleka
konfitura ETERNO - Truskawki z Migdałami i Amaretto
Na wierzch:
200g mascarponekonfitura ETERNO - Truskawki z Migdałami i Amaretto
pokruszone migdały
foremka na 12 sztuk, papilotki
Przyrządzanie:
Masło utrzeć na puch - pamiętajcie, żeby składniki na ciasto miały temperaturę pokojową. Do utartego masła dodać cukier i utrzeć na gładko, dalej dodać pojedynczo jajka, utrzeć. Do masy dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko.Dokładnie utartą masę wylać na spód foremek, dodać konfiturę i dopełnić ciastem do 2/3 wysokości papilotek.
Wstawić do nagrzanego do 190 st.C piekarnika i piec 15 minut. Wyjąć i ostudzić.
Przygotować masę: wymieszać bardzo delikatnie serek mascarpone z konfiturą ETERNO - Truskawki z Migdałami i Amaretto na gładką masę i udekorować nimi upieczone i ostudzone babeczki.
Na koniec posypać migdałami.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.