Słodkie ślimaki

Słodkie ślimaki to szybki deser, który możesz przygotować w ciągu 20 minut (łącznie z pieczeniem), więc nie straszni Ci będą niespodziewani goście. Warto mieć w lodówce ciasto francuskie i jakąś dobrą konfiturę. Bardzo smaczne, może się okazać atrakcją spotkania towarzyskiego.

Składniki:

  • ciasto francuskie
konfitura:

Przyrządzanie:

Rozwinąć ciasto, przekroić na połowę. Każdą z nich posmarować różną konfiturą, zwinąć w rulon i pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć na blasze. Posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do nagranego piekarnika do 200 st.C na 15 minut.

Podawać ciepłe.
 Możecie dowolnie urozmaicać przepis używając różnych konfitur ETERNO.
 SMACZNEGO!



Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.