Słodkie ślimaki

Słodkie ślimaki to szybki deser, który możesz przygotować w ciągu 20 minut (łącznie z pieczeniem), więc nie straszni Ci będą niespodziewani goście. Warto mieć w lodówce ciasto francuskie i jakąś dobrą konfiturę. Bardzo smaczne, może się okazać atrakcją spotkania towarzyskiego.

Składniki:

  • ciasto francuskie
konfitura:

Przyrządzanie:

Rozwinąć ciasto, przekroić na połowę. Każdą z nich posmarować różną konfiturą, zwinąć w rulon i pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć na blasze. Posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do nagranego piekarnika do 200 st.C na 15 minut.

Podawać ciepłe.
 Możecie dowolnie urozmaicać przepis używając różnych konfitur ETERNO.
 SMACZNEGO!



Komentarze

  1. uwielbiam takie myki, najczęściej z jabłkami podaję;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam autora oraz czytelników do wzięcia udziału w konkursie świątecznym na najlepszą potrawę.

    Szczegóły konkursu wraz z nagrodami (zapas przypraw) na stronie:

    www.nps-mix.pl/konkurs

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.