Słodkie ślimaki
Słodkie ślimaki to szybki deser, który możesz przygotować w ciągu 20 minut (łącznie z pieczeniem), więc nie straszni Ci będą niespodziewani goście. Warto mieć w lodówce ciasto francuskie i jakąś dobrą konfiturę. Bardzo smaczne, może się okazać atrakcją spotkania towarzyskiego.
Podawać ciepłe.
Możecie dowolnie urozmaicać przepis używając różnych konfitur ETERNO.
Składniki:
- ciasto francuskie
Przyrządzanie:
Rozwinąć ciasto, przekroić na połowę. Każdą z nich posmarować różną konfiturą, zwinąć w rulon i pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć na blasze. Posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do nagranego piekarnika do 200 st.C na 15 minut.Podawać ciepłe.
Możecie dowolnie urozmaicać przepis używając różnych konfitur ETERNO.
SMACZNEGO!
uwielbiam takie myki, najczęściej z jabłkami podaję;)
OdpowiedzUsuń