Deser pieczony na grillu

Zaczynamy od deseru - grillowane brzoskwinie z przetworem owocowym ETERNO: "Żurawina z Mango".
Przepis
Składniki:
1 kwaskowe jabłko
Puszka brzoskwiń
słoik "Mango z Żurawiną"
tacka na grilla

Sposób przyrządzenia:
Jabłko wydrylować, pokroić w krążki.
Na każdym krążku ułożyć brzoskwinię, wypełnić owocami żurawiny i mango.
Owoce ułożyć na tacce do grilla. Polać syropem ze słoika.
Grillować do momentu, kiedy owoce zrobią się miękkie, co jakiś czas polewając syropem ze słoika po "Żurawinie z Mango" - tworzy się wspaniały karmel, który dodaje ciekawego smaku.
Polecam wszystkim łasuchom, słodziutkie i bardzo proste w wykonaniu a jakie efektowne!



p.s
do tego deseru można
użyć również:
mango z wanilią,
papaję z kwiatem czarnego bzu,
ananasa z wanilią.

Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.