Deska serów i koreczki serowe z morelami i śliwkami ETERNO
Dzisiaj coś dla smakoszy serów. Idealna przekąska dla niespodziewanych gości - szybko przygotujesz a połączenie smaku: serów z morelami i śliwkami w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO zachwyci każdego.
Dlatego zawsze warto mieć w lodówce parę rodzajów serów i słoiczki z przysmakami ETERNO.
Składniki:
- różne rodzaje serów: ser żółty typu gouda, sery pleśniowe: camembert, brie, ser typu lazur lub inne ulubione
- morele w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO
- śliwki w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO
- winogrona, pomidorki koktajlowe
-do ozdoby: sałata, truskawki lub inne owoce sezonowe
Przyrządzanie:
Deska serów: na drewnianej desce ułożyć umytą i osuszoną sałatę, porozkładać pocięte w kawałki różne rodzaje serów, pomiędzy nimi porozkładać odcedzone morele i śliwki ETERNO. W morele i śliwki można powbijać wykałaczki - ułatwi to częstowanie się gościom kawałkami serów i owoców prosto z deski. Dla ozdoby dodać pomidorki koktajlowe, winogrona (też idealnie komponują się z serami) oraz inne owoce - ja dodałam truskawki.Można ułożyć np: czerwone porzeczki.
Koreczki serowe: odcedzić śliwki i morele, pokroić twardy żółty ser w kostki. Nadziewać na wykałaczki na przemian: żółty ser - morela - żółty ser - śliwka. Kolejność dowolna, w zależności od Waszej fantazji! Dla ozdoby można również dodać inne owoce, np.: winogrona.
Do tego przepisu można użyć również: moreli z żurawiną w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO.
Dlatego zawsze warto mieć w lodówce parę rodzajów serów i słoiczki z przysmakami ETERNO.
Składniki:
- różne rodzaje serów: ser żółty typu gouda, sery pleśniowe: camembert, brie, ser typu lazur lub inne ulubione
- morele w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO
- śliwki w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO
- winogrona, pomidorki koktajlowe
-do ozdoby: sałata, truskawki lub inne owoce sezonowe
Przyrządzanie:
Deska serów: na drewnianej desce ułożyć umytą i osuszoną sałatę, porozkładać pocięte w kawałki różne rodzaje serów, pomiędzy nimi porozkładać odcedzone morele i śliwki ETERNO. W morele i śliwki można powbijać wykałaczki - ułatwi to częstowanie się gościom kawałkami serów i owoców prosto z deski. Dla ozdoby dodać pomidorki koktajlowe, winogrona (też idealnie komponują się z serami) oraz inne owoce - ja dodałam truskawki.Można ułożyć np: czerwone porzeczki.
Koreczki serowe: odcedzić śliwki i morele, pokroić twardy żółty ser w kostki. Nadziewać na wykałaczki na przemian: żółty ser - morela - żółty ser - śliwka. Kolejność dowolna, w zależności od Waszej fantazji! Dla ozdoby można również dodać inne owoce, np.: winogrona.
Do tego przepisu można użyć również: moreli z żurawiną w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO.
Zachęcamy do eksperymentowania z mieszaniem smaków.
Nasz ulubiony zestaw:
słodko - słony
to: ser lazur + morele w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO + świeża bagietka!!!
mhhh, pycha...;)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.