poniedziałek, 22 października 2012

Figowe tosty z pomidorkami ognistymi

Ostatnio same przepisy na figę, tylko dlatego, że zaopatrzyłam się w większą ilość i testuję w jakiej wersji figa najlepiej smakuje :)

Składniki:

pieczywo
ser w paprykowej przyprawie
figa
Ogniste pomidorki ETERNO

 

Przyrządzanie:

Pokroić figi na plastry.
  Pieczywo wsadzić do tostera i zrobić złociste tosty.
 
Pokroić ser (możecie wykorzystać ulubiony ser: pleśniowy, biały, topiony. Ja zaopatrzyłam się w przepyszny ser na targach zdrowej żywności w Łodzi.

 Ułożyć na kanapkach plastry figi.
 Na każdym toście ułożyć pomidorek ze słoika, pozwolić by syrop delikatnie rozlał się po kanapce.

 Zjadać najlepiej popijając pyszną herbatą z pigwą do herbaty ETERNO.






















To jest smaczne, a dowód obok:



Oczywiście dodaję do akcji:
Figa (nie tylko) z makiem!

1 komentarz:

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.