Latte macchiato z syropem waniliowym
Latte macchiato
z wł. znaczy "splamione mleko" - taka właśnie jest ta kawa, a w zasadzie napój mleczny. Powstaje przez delikatne dolanie kawy espresso do gorącego mleka. Należy tak delikatnie dolać kawy aby powstały 3 warstwy: mleko - kawa espresso - spienione mleko. Żeby móc podziwiać efekt najlepiej podawać w przezroczystej szklance z grubego szkła o pojemności ok. 250ml.
Do tak przygotowanego napoju można dodawać np. wiórki czekoladowe, cynamon czy kakao. Polecamy również syropy smakowe, my użyliśmy aromatycznego, esencjonalnego syropu waniliowego ETERNO.
z wł. znaczy "splamione mleko" - taka właśnie jest ta kawa, a w zasadzie napój mleczny. Powstaje przez delikatne dolanie kawy espresso do gorącego mleka. Należy tak delikatnie dolać kawy aby powstały 3 warstwy: mleko - kawa espresso - spienione mleko. Żeby móc podziwiać efekt najlepiej podawać w przezroczystej szklance z grubego szkła o pojemności ok. 250ml.
Do tak przygotowanego napoju można dodawać np. wiórki czekoladowe, cynamon czy kakao. Polecamy również syropy smakowe, my użyliśmy aromatycznego, esencjonalnego syropu waniliowego ETERNO.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.