Koktajl melonowo - arbuzowy z cytrynkami z miętą

MEGA ORZEŹWIAJĄCY NAPÓJ - lemoniada melonowo - arbuzowa! Nasze odkrycie tego lata! Pijemy i się chłodzimy. Upały nam niestraszne!
Dzięki owocom, które same w sobie zawierają dużo soku, do napoju w ogóle nie dodajemy wody! Pozostaje nam sam smak czystego owocu!

Czas: 

przyrządzanie: około 0,5 godziny z obieraniem owoców
(w tym najtrudniejsze: pestkowanie arbuza!)

Trudność:

Łatwe.

Ilość:

ok. 1,5 litra - 6 porcji (zależy od wielkości owoców i szklanek :) )

Składniki:


 

 Przyrządzanie:

owoce obierz ze skóry, wyrzuć pestki i pokrój niedbale w kostkę. Zmiksuj owoce na gładki mus, na koniec dodaj skruszony lód i zmiksuj razem z owocową masą.
Przelej do dzbanka, dodaj parę plastrów cytrynek z miętą (nie odsączaj z syropu, pozwól, żeby syrop osłodził nasz koktajl). Dodaj parę listków mięty dla ozdoby. Podawaj póki jest mocno schłodzone!


UWAGI:

1. możesz użyć do smaku innych owoców w syropie ETERNO, zwłaszcza smakowych cytrynek, np. cytrynki z wanilią będą idealnie się komponowały z ogórkowatym smakiem owoców. Eksperymentuj i wymyślaj smaki!
2. możesz przygotować bardziej wyskokową wersję tego koktajlu, idealną na GARDEN PARTY - wystarczy, że dodasz kieliszek wódki, bądź lampkę wytrawnego, białego wina!

SMACZNEGO!



Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.