Koktajl melonowo - arbuzowy z cytrynkami z miętą
MEGA ORZEŹWIAJĄCY NAPÓJ - lemoniada melonowo - arbuzowa! Nasze odkrycie tego lata! Pijemy i się chłodzimy. Upały nam niestraszne!
Dzięki owocom, które same w sobie zawierają dużo soku, do napoju w ogóle nie dodajemy wody! Pozostaje nam sam smak czystego owocu!
(w tym najtrudniejsze: pestkowanie arbuza!)
Przelej do dzbanka, dodaj parę plastrów cytrynek z miętą (nie odsączaj z syropu, pozwól, żeby syrop osłodził nasz koktajl). Dodaj parę listków mięty dla ozdoby. Podawaj póki jest mocno schłodzone!
2. możesz przygotować bardziej wyskokową wersję tego koktajlu, idealną na GARDEN PARTY - wystarczy, że dodasz kieliszek wódki, bądź lampkę wytrawnego, białego wina!
Dzięki owocom, które same w sobie zawierają dużo soku, do napoju w ogóle nie dodajemy wody! Pozostaje nam sam smak czystego owocu!
Czas:
przyrządzanie: około 0,5 godziny z obieraniem owoców(w tym najtrudniejsze: pestkowanie arbuza!)
Trudność:
Łatwe.Ilość:
ok. 1,5 litra - 6 porcji (zależy od wielkości owoców i szklanek :) )Składniki:
- 1 dojrzały melon
- 1/4 niedużego arbuza
- cytrynki z miętą ETERNO
- duużo kruszonego lodu
- liście mięty do ozdoby
Przyrządzanie:
owoce obierz ze skóry, wyrzuć pestki i pokrój niedbale w kostkę. Zmiksuj owoce na gładki mus, na koniec dodaj skruszony lód i zmiksuj razem z owocową masą.Przelej do dzbanka, dodaj parę plastrów cytrynek z miętą (nie odsączaj z syropu, pozwól, żeby syrop osłodził nasz koktajl). Dodaj parę listków mięty dla ozdoby. Podawaj póki jest mocno schłodzone!
UWAGI:
1. możesz użyć do smaku innych owoców w syropie ETERNO, zwłaszcza smakowych cytrynek, np. cytrynki z wanilią będą idealnie się komponowały z ogórkowatym smakiem owoców. Eksperymentuj i wymyślaj smaki!2. możesz przygotować bardziej wyskokową wersję tego koktajlu, idealną na GARDEN PARTY - wystarczy, że dodasz kieliszek wódki, bądź lampkę wytrawnego, białego wina!
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.