Cytrynki z żurawiną

Cytrynki z Żurawiną...
... a w nich duuuużo żurawiny. Panie dobrze wiedzą o co chodzi! Znacie te cytrynki? Nawet jeśli znasz, to teraz niespodzianka! W nowej odsłonie jest duuuużo więcej żurawiny, sama zobacz, cytrynki są zanurzone w mega gęstym syropie żurawinowym. Aż łyżka staje dęba :) Jak otworzysz słoiczek, to musisz wymieszać syrop i nakładać od razu do kubka albo przełożyć do mniejszego pojemniczka i tak podać jako dodatek do herbaty.

Takie cytrynki wykorzystasz nie tylko do herbaty.
Możesz dodawać je do deserów, do przygotowywania potraw. Do pieczenia kurczaka czy piersi indyka możesz dodać parę plastrów cytrynek, mięso polać syropem żurawinowym. Dzięki temu mięso będzie bardziej soczyste i kruche i powstanie pyszny sos o posmaku żurawinowym.

Zbliżają się święta i na pewno będziecie przyrządzać wiele wyśmienitych potraw, w tym napoje, takie jak kompot wigilijny. Spróbuj do naczynia z kompotem wigilijnym dodać parę plastrów cytrynek i parę łyżeczek syropu, przekonasz się, że są świetnym uzupełnieniem suszonych owoców.
Zimą polecamy też jako dodatki do piwa grzanego czy wina grzanego, nieźle podkręci smak napojów.

A i tak, dla nas hit to herbata z cytrynkami. Nie wyobrażam sobie dnia bez nich. I fajnie, że mamy tak dużo smaków, możemy codziennie urozmaicać sobie smak.



SMACZNEGO!


Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.