Galaretka owocowa z bezami i Śliwellą ETERNO
Dzisiaj proponuję wspaniały deser (a w zasadzie to pomysł dziadka Tadka - już niedługo zaprezentuję parę, KOLEJNYCH, genialnych przepisów naszego głównego technologa Tadzia) galaretkę z bezą i Śliwellą - idealne zwieńczenie niedzielnego obiadu!
Składniki:
Śliwella ETERNO - konfitura śliwkowo-czekoladowa - 1 słoik
galaretka truskawkowa
galaretka agrestowa
galaretka pomarańczowa
bezy
Sporządzanie:
Przygotować wcześniej galaretki, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Można przygotować nawet dzień wcześniej, trzeba oczywiście trzymać je w lodówce. Galaretki pokroić nożem w kwadraty, ponakładać do czarek (do podania tego deseru znakomicie nadają się kieliszki do szampana), na wierzchu pokruszyć bezy, polać Śliwellą Eterno.
Składniki:
Śliwella ETERNO - konfitura śliwkowo-czekoladowa - 1 słoik
galaretka truskawkowa
galaretka agrestowa
galaretka pomarańczowa
bezy
Sporządzanie:
Przygotować wcześniej galaretki, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Można przygotować nawet dzień wcześniej, trzeba oczywiście trzymać je w lodówce. Galaretki pokroić nożem w kwadraty, ponakładać do czarek (do podania tego deseru znakomicie nadają się kieliszki do szampana), na wierzchu pokruszyć bezy, polać Śliwellą Eterno.
Gotowe! polecam, to jest sprawdzony przez nas przepis na przyjęciu, nie było osoby, której by nie smakowało!
Do tego jest bardzo efektowne,
przepięknie wygląda na stole!
Do tego deseru można zastosować również Truskawellę ETERNO - konfiturę truskawkowo-czekoladową.
Galaretki mogą być w innych smakach, w zależności od Waszych upodobań.
A oto najważniejszy składnik deseru:
konfitura śliwkowo - czekoladowa
Śliwella
ETERNO
SMACZNEGO!
ładnie kolorowo:-)
OdpowiedzUsuń