Kruche ciasteczka ze Śliwellą ETERNO

Bardzo oryginalny, autorski pomysł na deser: kruche ciasteczka do maczania w Śliwelli ETERNO.
Składniki:
Przyrządzanie:
Mąkę posiekać z masłem, aż powstaną drobne grudki, dodać pozostałe składniki i zagnieć ciasto. Włożyć ciasto do lodówki przynajmniej na pół godziny. Po schłodzeniu rozwałkować ciasto i powycinać prostokąty, które należy ponadziewać na patyczki (idealnie nadają się te do szaszłyków).
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć ciasteczka. Piekarnik nagrzać do 170 stopni C i upiec ciasteczka na złoty kolor.

Podanie:
Śliwellę przełożyć do filiżanek, a ciasteczka ułożyć na spodeczku. Dla każdego oddzielna filiżanka - ciasteczka należy zanurzyć w Śliwelli - i schrupać oczywiście bez patyczka.
Do tego przepisu polecamy również Truskawellę ETERNO.

Zapewniam, że ten deser to fajna zabawa, i na pewno coś niepowtarzalnego. Każdy będzie zachwycony smakiem i sposobem podania.


Do ciasteczek podajcie koniecznie herbatę z Cytrynkami z Rumem ETERNO. Idealne połączenie smaku i dopełnienie tego deseru.


*    Smacznego   *    Smacznego   *    Smacznego   *    Smacznego   *    Smacznego   *

Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.