Carpaccio z polędwicy z jelenia
Ostatnio mieliśmy okazję delektować się niecodziennym rarytasem: pyszną polędwicą z jelenia. Danie to jeszcze bardziej nam smakowało, bo zostało sporządzone przez samego myśliwego, z którym mieliśmy przyjemność spędzać wakacje nadmorskie :)
Każdy z wczasowiczów przywiózł swoje ulubione przysmaki, które znalazły się we wspólnej kuchni. Oczywiście znalazło się tam sporo przetworów owocowych ETERNO. Nasz wspaniały myśliwy zauroczony nowo poznanymi przysmakami, do swojego popisowego dania wybrał Ogniste Pomidorki. Połączenie pomidorków z polędwicą z jelenia okazało się rozkoszą dla podniebienia, wszyscy delektowali się daniem, które dla większości okazało się nowym, niesamowitym doznaniem smakowym!
SMACZNEGO!
o rany...jak bogato;]
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł, chętnie bym spróbowała takiego dania:)
OdpowiedzUsuńeh, jak można tak cudowne mięso poddać jakiejkolwiek obróbce termicznej... polędwica i to z jelenia - zdecydowanie polecam na surowo.
OdpowiedzUsuń