Kaszka manna z syropem z hibiskusem
Smak dzieciństwa, który warto przypomnieć, bo to zdrowe śniadanie dla całej rodziny.
Mnie tak posmakowało, że mogłabym jeść częściej i to np. jako deser.
Możecie urozmaicać smak kaszki dodając inne, sezonowe owoce, np. truskawki albo własnoręcznie zebrane poziomki. A jeszcze więcej smaków gwarantuje dodanie różnych syropów ETERNO.
Mnie tak posmakowało, że mogłabym jeść częściej i to np. jako deser.
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 2,5-3 łyżek kaszy manny
- 1 łyżeczka cukru z wanilią
- borówki
- syrop Owocowy z Hibiskusem ETERNO
Przyrządzanie:
Zagotować mleko, dodać kaszkę mannę , energicznie mieszając, żeby nie zbiła się w grudki. Zmniejszyć temperaturę i cały czas mieszając poczekać, aż kaszka zgęstnieje. Przelać do miseczek. Poczekać, aż trochę wystygnie. Posypać borówkami i polać do smaku syropem.Możecie urozmaicać smak kaszki dodając inne, sezonowe owoce, np. truskawki albo własnoręcznie zebrane poziomki. A jeszcze więcej smaków gwarantuje dodanie różnych syropów ETERNO.
SMACZNEGO
Lubię takie szybkie i proste desery. ;)
OdpowiedzUsuń