Placki z cukinią i rarytasem grillowym
Kolejna wariacja z plackami. Tym razem z cukinią a dla zaostrzenia smaku dodaliśmy rarytas grillowy.
Smażymy na patelni nieprzywierającej z niewielką ilością oleju.
Ja do tych placuszków zrobiłam łososia w cieście francuskim z porami. Bardzo mi smakowało to połączenie.
Składniki:
- cukinia - 1 duża
- 2 jajka
- pieczarki - 6 szt
- rarytas grillowy ETERNO
- mąka
- sól, pieprz
- świeża bazylia
Przyrządzanie:
Ścieramy cukinię (jak macie domową, młodą, świeżą to może być ze skórką). Ścieramy pieczarki, wbijamy jajko, dodajemy mąki, tyle aby zagęścić ciasto. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy słoiczek rarytasu grillowego. Dodajemy posiekaną bazylię (dużo).Smażymy na patelni nieprzywierającej z niewielką ilością oleju.
Ja do tych placuszków zrobiłam łososia w cieście francuskim z porami. Bardzo mi smakowało to połączenie.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.