Owsianka z powidłami śliwkowymi
Znajoma ostatnio sprzedała mi pomysł na owsiankę w zimowej odsłonie. Latem, wiadomo, dodajemy świeże owoce, czasem bakalie, a jak nie mamy takich dodatków pod ręką to okazuje się, że powidła śliwkowe mogą zastąpić wszystkie dodatki. Taka owsianka zjedzona ranem dodaje nam sił i wigoru na cały dzień.
2. Zalać mlekiem
3. Zagotować, zmniejszyć temperaturę i gotować parę minut, aż płatki napęcznieją, mleko trochę odparuje a owsianka zgęstnieje
4. Przełożyć do talerza
5. Dodać powideł do smaku, ja dodałam ok. 3 łyżeczki
Ilość: 1 porcja
Czas: 10 minut
Trudność: łatwe
Składniki:
- płatki owsiane 50g
- mleko 250ml
- powidła śliwkowe ETERNO
Przyrządzanie.
1. Wsypać płatki do garnuszka2. Zalać mlekiem
3. Zagotować, zmniejszyć temperaturę i gotować parę minut, aż płatki napęcznieją, mleko trochę odparuje a owsianka zgęstnieje
4. Przełożyć do talerza
5. Dodać powideł do smaku, ja dodałam ok. 3 łyżeczki
SMACZNEGO
prosto, a pysznie i pożywnie!
OdpowiedzUsuń