Puszyste naleśniki w syropie klonowym z konfiturą

Przepyszne, puszyste naleśniki, nasączone syropem i podane z konfiturą dla przełamania słodyczy syropu.
Dzieci je uwielbiają, można podać na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Oczywiście zapraszam do eksperymentowania i zmiany smaku - wystarczy, że dodacie innej konfitury ETERNO lub polejecie jakimkolwiek innym syropem a możecie dowolnie bawić się smakami i delektować różnymi wariantami tych samych naleśników.

Składniki: 

Przyrządzanie:

Do miski wsyp mąkę, sodę, cukier, dodaj jaja, masło i maślankę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Ja używam do tego temomixa, możecie wymieszać mikserem.
Łyżką lub chochelką nakładaj porcję ciasta, najlepiej na nieprzywierającą patelnię, smażyć 1-2 minuty z każdej strony.
Gotowe placki układaj jeden na drugim i polej obficie syropem klonowym. Podawaj razem z konfiturą.
Smacznego


Komentarze

  1. Witaj,
    Chciałem Cię ( jako twórcę tego bloga ) oraz Twoich gości zaprosić na portal blogbook.pl, który jest pierwszym w sieci serwisem zbierającym w jednym miejscu blogi i posty.

    Mam nadzieję, że i Twój blog dołączy do tego grona, a Tobie pozwoli zwiększyć rozpoznawalność oraz oglądalność Twoich wpisów.

    Serdecznie zapraszam i wierzę, że już niedługo przeczytam Twoje posty na blogbook.pl.

    Pozdrawiam i pozostaję do dyspozycji w przypadku pytań lub wątpliwości

    Michał Ludczyński ( twórca portalu )

    www.blogbook.pl


    PS.
    Nie musisz dodawać postów na blogbook.pl.
    Dzieje się to automatycznie po dodaniu Twojego bloga na stronę.



    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.