Ryż z gruszką i mango z żurawiną
Im jest cieplej tym bardziej ma się ochotę na lżejsze dania. Polecam ryż z którymś z przysmaków ETERNO. Wystarczy mieć pod ręką, jeden ze słoiczków przetworów a szybko wyczarujecie pyszne przekąski, dla dzieciaków na obiadek w sam raz :)
W trakcie gotowania ryżu przygotować sos. Do garnka dodać pokrojoną w kostkę obraną gruszkę, podlać syropem ze słoiczka i dusić maksymalnie 5 minut. Dodać owoce ze słoika.
Wymieszać, dodać więcej syropu. Na jedną torebkę ryżu, do jednej gruszki wystarczy ok. pół słoika. Podgotować na małym ogniu z ok. 3 minuty, aż gruszka nasiąknie syropem, dodać cynamon.
Do miseczki wyłożyć ryż i polać przygotowanym syropem z owocami.
Smacznego!
ps. do takiego dania możecie użyć innych przysmaków ETERNO, wszystko zależy od tego na jaki smak macie ochotę. Najlepiej się nadają owoce w syropie. Możecie wypróbować również syropy.
Składniki:
- ryż - 1 torebka
- konfitura Mango z żurawiną
- gruszka
- cynamon
Przyrządzanie:
Ugotować ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu.W trakcie gotowania ryżu przygotować sos. Do garnka dodać pokrojoną w kostkę obraną gruszkę, podlać syropem ze słoiczka i dusić maksymalnie 5 minut. Dodać owoce ze słoika.
Wymieszać, dodać więcej syropu. Na jedną torebkę ryżu, do jednej gruszki wystarczy ok. pół słoika. Podgotować na małym ogniu z ok. 3 minuty, aż gruszka nasiąknie syropem, dodać cynamon.
Do miseczki wyłożyć ryż i polać przygotowanym syropem z owocami.
Smacznego!
ps. do takiego dania możecie użyć innych przysmaków ETERNO, wszystko zależy od tego na jaki smak macie ochotę. Najlepiej się nadają owoce w syropie. Możecie wypróbować również syropy.
Pyszności :))
OdpowiedzUsuń