Wybuchowa sałatka (z granatem :)
Spokojnie, spokojnie. Tak na prawdę to ta sałatka jest wyjątkowo lekka i delikatna. Nie ma nic wspólnego z poligonem, wręcz przeciwnie. Granat wyśmienicie uzupełnia smak i nadaje sałatce wręcz "królewski" charakter!
Ser pleśniowy rokpol
Morele konserwowe ETERNO
Szynka parmeńska
Melon
Granat
Winogrona ciemne
SOS
1/4 szklanka oliwi z oliwek
1 łyżka miodu
1 łyżka ketchupu morelowego ETERNO
2 łyżki musztardy dijon
1 ząbek czosnku
przyprawy: pół łyżeczki ziół prowansalskich, sól i pieprz do smaku
sok z jednej cytryny
Na talerz wrzuć sałatę. Obierz i pokrój melona, połóż na sałacie. Dodaj pokrojone w paski morele ze słoika, posyp pokrojonym w kostkę serem pleśniowym. Pokrój na połówki winogrona, posyp sałatkę. Szynkę parmeńską podziel na mniejsze kawałki i ułóż fantazyjnie na sałatce. Posyp pestkami granatu i polej sosem.
Składniki:
Mieszanka sałat z roszponkąSer pleśniowy rokpol
Morele konserwowe ETERNO
Szynka parmeńska
Melon
Granat
Winogrona ciemne
SOS
1/4 szklanka oliwi z oliwek
1 łyżka miodu
1 łyżka ketchupu morelowego ETERNO
2 łyżki musztardy dijon
1 ząbek czosnku
przyprawy: pół łyżeczki ziół prowansalskich, sól i pieprz do smaku
sok z jednej cytryny
Przyrządzanie:
Zacznij od przyrządzenia sosu: wymieszaj wszystkie składniki, dodaj wyciśnięty czosnek i odstaw, żeby się "przegryzł".Na talerz wrzuć sałatę. Obierz i pokrój melona, połóż na sałacie. Dodaj pokrojone w paski morele ze słoika, posyp pokrojonym w kostkę serem pleśniowym. Pokrój na połówki winogrona, posyp sałatkę. Szynkę parmeńską podziel na mniejsze kawałki i ułóż fantazyjnie na sałatce. Posyp pestkami granatu i polej sosem.
SMACZNEGO !
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.