Lody ananasowe z kawałkami owoców w syropie kawowym ETERNO



Kolejny pomysł na ciekawe podanie lodów. Tym razem zamiast pucharków użyliśmy zamrożonych kawałków ananasa. Zawsze kiedy jecie świeżego ananasa, możecie obrać go w taki sposób, aby zachować ćwiartki jego skóry. Należy je włożyć do zamrażarki, w ten sposób zawsze będziecie mieć je "pod ręką" i korzystać w każdej chwili przy podawaniu deseru lodowego.






Składniki:

zamrożone kawałki skóry ananasa
lody ananasowe
Ananas w syropie kawowym ETERNO
lub
Ananas z wanilią ETERNO

Przyrządzanie:

Wyłożyć lody do ANANASOWYCH PUCHARKÓW:), ułożyć kawałki ananasa ze słoika i polać syropem kawowym.


Proste, smaczne i efektowne! Palce lizać!

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.