Pudding ryżowy z papają ETERNO
Angielskie danie przeniesione na polski stół. Pomysł na świetną przekąskę lub pożywne śniadanie.
filiżanka mleka - pół na pół z wodą
łyżeczka masła
szczypta soli
łyżka cukru trzcinowego
cukier waniliowy
Papaja z kwiatem czarnego bzu ETERNO - do polania ryżu
Ugotowany ryż przełożyć do miski lub ozdobnych pucharków. Posypać owocami papai ze słoika i polać obficie syropem.
Gotowe. Do tego przepisu polecamy również konfiturę truskawkową z migdałami i likierem amaretto ETERNO , lub inny owocowy przysmak.
Składniki:
filiżanka kleistego ryżufiliżanka mleka - pół na pół z wodą
łyżeczka masła
szczypta soli
łyżka cukru trzcinowego
cukier waniliowy
Papaja z kwiatem czarnego bzu ETERNO - do polania ryżu
Przyrządzanie:
Ugotować ryż na miękko w mleku i wodzie z dodatkiem szczypty soli i cukrem. Dodać w trakcie gotowania masło, dosypać cukier waniliowy.Ugotowany ryż przełożyć do miski lub ozdobnych pucharków. Posypać owocami papai ze słoika i polać obficie syropem.
Gotowe. Do tego przepisu polecamy również konfiturę truskawkową z migdałami i likierem amaretto ETERNO , lub inny owocowy przysmak.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.