Pudding ryżowy z papają ETERNO

Angielskie danie przeniesione na polski stół. Pomysł na świetną przekąskę lub pożywne śniadanie. 

Składniki:

filiżanka kleistego ryżu
filiżanka mleka - pół na pół z wodą
łyżeczka masła
szczypta soli
łyżka cukru trzcinowego
cukier waniliowy
Papaja z kwiatem czarnego bzu ETERNO - do polania ryżu

Przyrządzanie:

Ugotować ryż na miękko w mleku i wodzie z dodatkiem szczypty soli i cukrem. Dodać w trakcie gotowania masło, dosypać cukier waniliowy.
Ugotowany ryż przełożyć do miski lub ozdobnych pucharków. Posypać owocami papai ze słoika i polać obficie syropem.
Gotowe. Do tego przepisu polecamy również konfiturę truskawkową z migdałami i likierem amaretto ETERNO , lub inny owocowy przysmak.


Smacznego.

Komentarze

Popularne posty

.

.

.

.