Poncz cytrusowy z owocami ETERNO

wiadomo: Dozwolone od lat osiemnastu:)
Różne są przepisy na przyrządzanie ponczu: zaczynając od składników kończąc na sposobie podania: na ciepło lub zimno. My oczywiście wybieramy tą drugą wersję, jako świetny napój na letnie upały. Polecamy na imprezy, podany efektownie w wazie ma wiele funkcji: jest ozdobą stołu, jest lekkim, orzeźwiającym napojem alkoholowym, a dodatkowo uwalnia gospodarza od ciągłego pilnowania "pustych szklaneczek", bo dzięki samoobsłudze ma większą swobodę i więcej czasu dla gości. Taki napój jest naprawdę wygodny.
W dodatku, dzięki przetworom owocowym ETERNO można go bardzo szybko przyrządzić, w zasadzie bez zbędnych przyrządów kuchennych (zaoszczędzacie na 'bałaganie' kuchennym), bez dodatkowych przypraw i bez nieustannego doprawiania i dosładzania - wystarczy wrzucić owoce ze słoiczka i wlać syrop.

Składniki:

Przyrządzanie: 

Do wazy wlać wodę mineralną, przełożyć plastry owoców ze słoików: pomarańcze, limonki i CYTRYNY. Dolać wódkę, wymieszać, wrzucić kostki lodu. Można dowolnie ozdobić, np.: listkami mięty.




Komentarze

  1. Poncz rewelacja. Pomysły rewelacja. Blog rewelacja!!!!Już się rozgościłam z największa przyjemnością. Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo dziękujemy, jest nam bardzo bardzo miło.

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajnie że tak miło i gości przybywa:-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.

Popularne posty

.

.

.

.