Kotlety z piersi z pieczarkami i ketchupem morelowym
Składniki:
- pierś kurczaka
- pieczarki
- Ketchup morelowy ETERNO
- żółty ser, np. Gouda
- przyprawy
Przyrządzanie:
przygotować mięso: rozbić, przyprawić. Ułożyć kotlety, posmarować każdy z nich ketchupem morelowym, zetrzeć pieczarki, ułożyć na kotletach, posypać startym żółtym serem.Piec w piekarniku w temperaturze 180st, około 20 minut.
Podawać z frytkami, pieczonymi ziemniakami lub pieczywem. Jako dodatek podajcie Ogniste pomidorki ETERNO.
Smacznego!
ostatnio szalejemy z przepisami z wykorzystaniem piersi kurczaka, kotleciki są pyszne, mięciutkie, uwielbiają je dzieciaki, idealnie do nich pasują nasze przekąski i nadają się do dodania do akcji:
Pierś z kurczaka na różne sposoby
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłanie komentarza. Wkrótce pojawi się pod postem. Zapraszam do śledzenia bloga ETERNO.